BSO BUS

Eenvoudig 10 kinderen vervoeren
van school naar de Buitenschoolse Opvang.

Veilige verkeerssituatie rondom scholen

Pedagogisch medewerkers halen eenvoudig en zelfstandig kinderen op bij scholen met de elektrische BSO bus. Speciaal ontwikkeld voor de Buitenschoolse opvang, is de BSO bus de oplossing voor het vervoer van 10 kinderen. En hét alternatief voor de elektrische bakfiets.

Door het inzetten van de BSO bus zijn er geen taxivoertuigen of grote bussen meer nodig. Dit draagt bij aan een veilige verkeerssituatie rondom scholen. 

Wil je de BSO bus eerst zien en proberen? Vraag eenvoudig een proefrit aan en we komen met een BSO bus naar jouw locatie toe.

bso bus in Nederland

De BSO bus rijdt sinds 2020 op de Nederlandse fietspaden. En sindsdien zijn er heel wat kilometers afgelegd.

BSO bussen geleverd
0 +
Kilometers
0 m+
BSO bus bestuurders
0 +
Kinderopvanglocaties
0 +

Specificaties & kleuren

actieradius

25 km/u

snelheid

Max. 17 km/u

passagiers

10 kinderen

kg per zitplek

Max. 45 kg

Acculader

230V

lengte

238 cm

breedte

112 cm

hoogte

112 cm (incl. spiegels)

rijbewijs nodig?

Geen rijbewijs, wel een rijtraining.

BESTELLING | OFFERTE | PROEFRIT

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe BSO bus? Vraag dan hieronder een offerte aan voor Koop of Abonnement. Je kunt ook eerst een proefrit aanvragen. We komen dan bij jou op locatie langs met een BSO bus om te zien of deze past binnen de organisatie.

Wil je direct een bestelling plaatsen? Vul dan alle benodigde bestel-, aflever- en factuurgegevens in. Na het versturen van het formulier ontvang je met één werkdag de offerte in de mail. Deze kun je daarna eenvoudig accepteren of annuleren. Je zit dus nergens aan vast. Ook ontvang je direct na het versturen een kopie van je aanvraag in de mail.

BSO BUS KOPEN OF ABONNEMENT

In samenwerking met Friesland Lease is het BSO bus abonnement ontwikkeld. Dit is een maandelijks opzegbaar abonnement op mobiliteit. In het maandbedrag zijn de kosten voor o.a. de verzekering, onderhoud en service inbegrepen. Wanneer er iets mis is met de BSO bus zorgen wij ervoor dat u mobiel blijft.

Het abonnement is beschikbaar voor de BSO bus en bestaat uit eenmalige aanschafkosten voor de startset en daarnaast de maandelijkse abonnementsprijs per maand.

Iedere 5 jaar zorgen we voor een vernieuwd voertuig (startset & chassis). In de tussentijd onderhouden we het chassis waar nodig, vervangen we onderdelen en komen we langs voor service wanneer dat nodig is. 

rijopleiding voor bestuurders

Met de toelating van de BSO bus zijn alle bestuurders verplicht – vanuit de verzekeraar en het convenant – om een rijtraining te volgen. Deze trainingen zijn te organiseren bij Stichting Veilig door het Verkeer, de officiële opleider voor de BSO bus rijvaardigheidstraining. 

Het lesprogramma van de BSO bus trainingen bestaat uit een online theorie en praktijk. Na het met goed gevolg afronden van beide onderdelen ontvangt de cursist een certificaat. In de training wordt aandacht besteed aan o.a. voertuigbediening, voertuigbeheersing en het vergroten van verkeersinzicht zodat de bestuurder leert om mogelijk gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. 

De praktijktraining wordt gegeven onder leiding van een WRM-gecertificeerde rij-instructeur (iemand die bevoegd is om autorijles te geven). De rijtraining bestaat uit een half uur online theorie en ongeveer twee uur praktijktraining op de openbare weg per 2 cursisten.

Verzekering

Voor de categorie ‘bijzondere bromfiets’ dient de BSO bus minimaal voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekerd te zijn. Met de verzekeraar Steijnborg Assurantiën is een speciale verzekering ontwikkeld.

De verzekering kent een WA- en Cascodekking met SVI. Zowel schade aan derden als schade aan de BSO bus vallen onder de verzekeringsdekking. De schadeinzittendenverzekering (SVI) heeft een maximum verzekerde som van € 1.000.000,-.

De vaste verzekeringsperiode voor de verzekering loopt van 1 mei tot en met 30 april van ieder jaar. Steijnborg zal jaarlijks een nieuw verzekeringsplaatje opsturen.

Volledige Service

Bij aanschaf (koop) van de BSO bus kun je kiezen voor Volledige Service. Een all-in serviceabonnement voor een vast bedrag per maand, waarbij je geen omkijken hebt naar onderhoud en service.

Bij het BSO bus abonnement is Volledige Service al inbegrepen. Banden en accu’s worden tijdig vervangen. Is er iets mis met de BSO bus dan zorgen wij ervoor dat je mobiel blijft.

Ons streven is om het voertuig vóór de volgende rit te repareren; in het uiterste geval binnen 24 uur. Geen bijkomende kosten bij reparaties. ook een jaarlijks geplande onderhoudsbeurt is inbegrepen in de Volledige service.

BSO bus prijs

Heb je interesse in het kopen van een BSO bus of het maandelijkse abonnement? Vraag dan een offerte aan via de knop hieronder.

BSO bus vs. Stint

Wat is een BSO bus? En waarmee verschilt deze van de oude Stint? De BSO bus is een totaal ander en nieuw goedgekeurd elektrisch voertuig voor de openbare weg. De enige overeenkomst tussen de BSO bus en de oude Stint is dat deze aan de buitenkant op elkaar lijken. De binnenkant is echter op veel vlakken verschillend.