DE STINT IN NEDERLAND

Verzekering | Wetgeving | Service & onderhoud | Rijopleiding | Lease | Koop | Belettering

Alles over verzekering wetgeving service & onderhoud rijopleiding leasen kopen belettering

De Stint Pickup en Cargo zijn Europees goedgekeurd en rijden op de openbare weg. Op deze pagina vind je alle informatie over de Stint, specifiek voor gebruik in Nederland. Alle informatie is ook terug te vinden in de brochures van beide modellen. 

WET- EN REGELGEVING

De Stint heeft Europese typegoedkeuring ontvangen volgens Verordening (EU) nr. 168/2013 als voertuigtype L6e-BU: Light quadri-mobile for utility purposes. 

Bestuurders zijn vereist minimaal rijbewijs AM of B te hebben. De Stint heeft een blauwe kentekenplaat en wordt in Nederland gezien als een snorfiets. De plaats op de weg is het fietspad. In sommige gemeenten is de snorfietser verplicht om op de rijbaan te rijden in bepaalde gebieden (Amsterdam en Utrecht).

Op de Stint is het dragen van een (goedgekeurde NTA 8776) snorfiets of speed pedelec helm verplicht.

Stint Cargo

VERZEKERING

In Nederland moet de Stint minimaal verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Samen met Steijnborg Assurantiën hebben we een Stintverzekering ontwikkeld. 

Bij aanschaf van de Stint kun je op het orderformulier aangeven of je de Stint bij Steijnborg Assurantiën wil verzekeren. Of bij een verzekeraar van je eigen keuze. Wanneer je kiest voor Steijnborg vragen wij de verzekering alvast voor je aan. Bij aflevering is de Stint dan verzekerd en kan er direct mee gereden worden na het afronden van een rijtraining.

Wanneer je kiest voor Lease is de verzekering bij Steijnborg Assurantiën inbegrepen in het maandbedrag. Bij aflevering is de Stint dan verzekerd en kan er direct mee gereden worden na het afronden van een rijtraining.

LEASE, Stintabonnement OF KOOP

De Stints kunnen aangeschaft worden met of zonder volledige service. Vraag hier een meer informatie aan.

De Stint Cargo kan besteld worden met Full Operational Lease vanaf € 375,- p/m. Dit kunnen wij aanbieden in samenwerking met Friesland Lease. In de leaseprijs zijn de kosten voor o.a. de verzekering, onderhoud en service inbegrepen. Download bovenstaande brochure van de Stint Cargo voor meer informatie.

Bij de Stint Pickup is keuze voor koop, lease (vanaf €350,- p/m) of Stintabonnement. Kijk in de brochure hierboven voor meer informatie over het Stintabonnement en de mogelijkheden.

VOLLEDIGE SERVICE & ONDERHOUD

Bij aanschaf (koop) van de Stint kun je kiezen voor Volledige Service. Een all-in abonnement voor een vast bedrag per maand, waarbij je geen omkijken hebt naar onderhoud en service.

Banden en accu’s worden tijdig vervangen. Is er iets mis met de Stint dan zorgen wij ervoor dat je mobiel blijft. Ons streven is om uw voertuig vóór de volgende rit te repareren; in het uiterste geval binnen 24 uurGeen bijkomende kosten bij reparaties. ook een jaarlijks geplande onderhoudsbeurt is inbegrepen in de Volledige service.

Volledige Service is inbegrepen in de Leaseprijs en het Stintabonnement.

Rijopleiding

Wanneer je besluit je Stint te verzekeren bij Steijnborg Assurantiën, is het in de polisvoorwaarden verplicht om een rijtraining te boeken voor iedereen die de Stint gaat besturen. Deze trainingen zijn te organiseren bij Stichting Veilig door het Verkeer

Het lesplan van de Stint bestaat uit een uitgebreide voertuiginstructie waarbij bestuurders de Stint goed leren te bedienen en beheersen. In de training leren zij alles over het voertuig, welke regelgeving er geldt en hoe je op de Stint moet rijden. 

In de brochure is meer informatie te vinden over het boeken van een training en de prijs.

Foto: Frank de Roo

belettering

De carrosserie van de Stint is zeer geschikt om te bestickeren. We maken graag een ontwerp met jouw eigen logo. Een klein ontwerp van maximaal 1 m2 is inbegrepen in de prijs. 

Je kunt op het orderformulier aangeven of je hiervan gebruik wil maken.

Informatie aanvragen

Zou de Stint een aanvulling kunnen zijn op jouw werk en wil je meer weten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.