Verzekering

In Nederland moeten de Stuyf-voertuigen en de BSO bus minimaal voor Wettelijke Aansprakelijkheid verzekerd zijn. Met de verzekeraar Steijnborg Assurantiën is een speciale Stuyf-verzekering ontwikkeld.

Bij aanschaf van de Stuyf of BSO bus kun je op het orderformulier aangeven of je het voertuig bij Steijnborg Assurantiën wil verzekeren, of bij een verzekeraar van je eigen keuze. Wanneer je kiest voor Steijnborg vragen wij de verzekering alvast voor je aan. Bij aflevering is je Stuyf of BSO bus dan verzekerd en kan er direct mee gereden worden na het afronden van een rijtraining.

Wanneer je kiest voor lease (Pickup of Cargo) of een abonnement (BSO bus) is de verzekering bij Steijnborg Assurantiën inbegrepen in het maandbedrag. Bij aflevering is het voertuig dan verzekerd en kan er direct mee gereden worden na het afronden van een rijtraining.

Dekking

De verzekering kent een WA- en Casco dekking. Zowel schade aan derden als schade aan het voertuig vallen onder de verzekeringsdekking. Voor schade aan het voertuig is er een eigen risico van toepassing.

De verzekering van de BSO bus kent bovendien een schade-inzittendendekking (SVI), met een maximum verzekerde som van €1.000.000,-. De vaste verzekeringsperiode voor de verzekering loopt van 1 mei tot 1 mei van ieder jaar.

De verzekeraar bepaalt de verzekeringspremie door te kijken naar het doeleinde waarvoor het voertuig gebruikt wordt, bijvoorbeeld voor het vervoer van kinderen, pakketbezorging of gemeentelijke reinigingstaken.

Voorwaarden

De verzekeraar stelt de volgende voorwaarden voor het rijden met de Stuyf of BSO bus:

  • Een BSO bus bestuurder dient minimaal 18 jaar te zijn. Voor de Stuyf is dat 16 jaar.
  • Een bestuurder dient met goed gevolg een op de Stuyf of BSO bus gerichte theorie- en rijvaardigheidstraining te hebben afgerond. Deze rijtraining kan worden aangevraagd bij Stichting Veilig door het Verkeer. Meer informatie over rijtrainingen voor de Pickup en Cargo en voor de BSO bus.
  • De wet vereist bovendien dat bestuurders van de Stuyf Pickup en Cargo minimaal rijbewijs AM of B hebben en een (goedgekeurde NTA 8776) snorfiets of speed pedelec helm dragen.

Voor rechtstreekse vragen over de verzekering kun je contact opnemen met Steijnborg Assurantiën:
Tel:    035 – 623 89 40
Web: Steijnborg.nl