Stuyf Cargo in Gemeente Rotterdam voor opruimen zwerfafval

In de strijd tegen zwerfafval rijden in Rotterdam vijf Stuyf Cargo’s rond. Medewerkers van de gemeente kunnen met deze compacte en wendbare Stuyfs moeilijk bereikbare plekken snel schoon maken. Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die de Stuyf Cargo inzet voor het schoonmaken van de stad.

Verdeeld over de stad rijden er vijf extra teams van reinigers op de Stuyfs. De teams rijden in alle gebieden. Met de Stuyfs zijn de reinigers snel op locatie in drukke gebieden om (spoed) meldingen over zwerfafval op te lossen.

Directe actie op meldingen

De ‘Super Snel Schoon’ teams rijden door de stad en ruimen op wat ze tegenkomen. Daarnaast reageren ze direct op meldingen van Rotterdammers. Meldingen die binnenkomen via de MeldR-app, het meldingsformulier Buitenruimte of het gemeentelijk telefoonnummer 14010, worden direct doorgezet naar de teams op straat zodat zij er gelijk op af kunnen.

Snel opgeruimd

Volgens wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) wordt de stad een stuk schoner dankzij de nieuwe reinigingsteams. ‘Zwerfafval moeten we zoveel mogelijk voorkomen. Het ziet er niet uit en is slecht voor mens, dier en milieu’, aldus Karremans. ‘Het trekt bovendien weer ander vuil aan, want in een schone straat gooit men minder snel iets op de grond. Met deze snellereinigingsteams wordt het zwerfafval snel opgeruimd en houden we de stad een stuk schoner.’

Bron: https://www.rotterdam.nl/elektronische-stints-voor-opruimen-zwerfafval

Fotograaf: Frank de Roo

DEEL DEZE POST