Stint BSO bus voor het vervoeren van 10 kinderen

Kinderopvangorganisaties die kinderen van de bassischool ophalen en naar de buitenschoolse opvang brengen, kunnen gebruik maken van de BSO bus. Het enige vervoersmiddel in Nederland waarmee een pedagogisch medewerker zelfstandig 10 kinderen kan vervoeren.

Vanwege groeiende verkeersdrukte in steden en dorpen is het van groot belang om een veilige verkeerssituatie te creëren op plaatsen waar veel kinderen zijn. Door het gebruik van de BSO bus hoeven kinderopvangorganisaties geen taxivoertuigen met externe chauffeurs of grote personenbussen meer in te zetten, wat weer bijdraagt aan een veilige verkeerssituatie rondom scholen.

Waarom kiezen voor de BSO bus?

De BSO bus is niet zomaar een alternatief voor een bakfiets of personenbus. Het is de enige vervoersoplossing voor het vervoeren van 10 kinderen. Hier zijn enkele redenen waarom de BSO bus een goede keuze is:

Veiligheid voorop: Met de kinderen vóór je, heb je als PM’er goed zicht op alles wat er gebeurt op de weg én op het waardevolle transport. Met hydraulische schijfremmen, een stevige constructie en veiligheidsgordels, zet de BSO bus de veiligheid van de kinderen altijd op de eerste plaats.

Efficiënt: Het grote voordeel van de BSO bus is dat de beroepskracht-kindratio van 1:10 gehanteerd wordt. PM’ers kunnen zélf alle 10 de kinderen ophalen van school, waardoor er geen extra medewerkers of voertuigen nodig zijn. En aangezien de ritten meestal maar enkele kilometers zijn en er kinderen bij meerdere scholen opgehaald worden is dat de meest efficiënte manier!

Gebruiksgemak: De BSO bus is verrassend eenvoudig te besturen en zeer wendbaar. Zélfs met 10 kinderen.

Milieuvriendelijk: Als licht elektrisch voertuig draagt de BSO bus bij aan een schone en groene omgeving.

Vraag eenvoudig een proefrit aan en we komen met een BSO bus naar jouw locatie toe.

Ervaringen van gebruikers

Er rijden op het moment van schrijven zo’n 2200 BSO bussen over de Nederlandse fietspaden, verspreid over 1100 kinderopvanglocaties. Van buitenschoolse opvang tot voorschoolse opvang en kinderdagverblijf, veel organisaties kunnen niet meer zonder de BSO bus. Hieronder lees je een aantal ervaringen van bestaande klanten.

Alles-in-één vervoersoplossing

 • Maandelijks opzegbaar BSO bus abonnement
 • Verzekering
 • Service- en onderhoud
 • Rijtrainingen voor bestuurders
 • Belettering in jouw huisstijl

En kies je voor het abonnement? Dan krijg je iedere 5 jaar een ander chassis in perfecte staat met gloednieuwe banken met eigen belettering én een nieuwe regenkap en acculader. Zo kun je als organisatie de komende 5 jaar weer gezien worden op het schoolplein.

En in de tussentijd onderhouden we het chassis periodiek en komen we langs voor service wanneer dat nodig is. 

ALTERNATIEF VOOR DE BAKFIETS

Het grootste verschil met traditionele bakfietsen en personenbussen is dat er in de BSO bus geen 8, maar in totaal 10 kinderen passen. Daarnaast volgen alle bestuurders een BSO bus rijtraining via Stichting Veilig door het Verkeer zodat zij kinderen zo veilig en comfortabel mogelijk kunnen vervoeren.

Wet- en regelgeving

De BSO bus voldoet aan de Beleidsregel Bijzondere Bromfietsen én aan de Europese Machinerichtlijn (CE markering) en is daarmee uniek in zijn soort. In de beleidsregel bijzondere bromfietsen zijn onder meer de technische eisen, de procedure van toelating en het toezicht vastgelegd. De BSO bus is op 3 november 2020 door de minister van IenW aangewezen als bijzondere bromfiets en veilig bevonden. Deze beschikking is gepubliceerd in de Staatscourant en toegelaten tot de openbare weg.

Veiligheidsuitrusting:

 • Kantelbeveiliging
 • Hydraulische schijfremmen op de voorwielen
 • Bestuurderssteun voor stabiliteit in de bochten
 • Parkeerrem om wegrollen te voorkomen
 • Bestuurdersdetectie
 • Europees goedgekeurde veiligheidsgordels
 • Noodstopschakelaar

Maak een gratis proefrit

Wil je de BSO bus eerst zien en proberen? Vraag eenvoudig een proefrit aan en we komen met een BSO bus naar jouw locatie toe.

DEEL DEZE POST