Kentekenverplichting BSO bus

Vanaf 1 januari 2025 zullen bijzondere bromfietsen, waaronder de BSO bus, te maken krijgen met een kentekenverplichting.

De ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de invoering van een registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen. Minister Harbers stelt dat de invoering van een kentekenplicht ervoor zorgt dat mensen en handhavers in één oogopslag kunnen zien of er met een bepaald voertuig gereden mag worden.

Vanaf 1 januari 2025 krijgen eigenaren van bestaande BSO bussen 12 maanden de tijd om dit kenteken bij de RDW aan te vragen.

Via deze link van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de kentekenplicht.

𝗣𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗴𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗸𝗲𝗻𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻
De BSO bus heeft in zijn huidige vorm geen ruimte voor een kenteken, waardoor we een speciale kap moeten ontwikkelen om dit mogelijk te maken. Op verzoek van gebruikers kunnen wij op de BSO-locatie zorgen voor een degelijke bevestiging van het kenteken aan de BSO bus. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Wij zijn in gesprek met RDW om het proces van kentekenregistratie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen voor alle betrokken partijen. Gebruikers worden zoals altijd via de mail over de voortgang geïnformeerd.

DEEL DEZE POST