Kentekenverplichting BSO bus

Vanaf 1 juli 2024 zullen bijzondere bromfietsen, waaronder de BSO bus, te maken krijgen met een kentekenverplichting.

De ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de invoering van een registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen. Minister Harbers stelt dat de invoering van een kentekenplicht ervoor zorgt dat mensen en handhavers in รฉรฉn oogopslag kunnen zien of er met een bepaald voertuig gereden mag worden.

Vanaf 1 juli 2024  krijgen eigenaren van bestaande BSO bussen 12 maanden de tijd om dit kenteken bij de RDW aan te vragen.

Via deze link van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de kentekenplicht:
https://lnkd.in/eBwnXcny

๐—ฃ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป
De BSO bus heeft in zijn huidige vorm geen ruimte voor een kenteken, waardoor we een speciale kap moeten ontwikkelen om dit mogelijk te maken. Op verzoek van gebruikers kunnen wij op de BSO-locatie zorgen voor een degelijke bevestiging van het kenteken aan de BSO bus. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Wij zijn in gesprek met RDW om het proces van kentekenregistratie zo efficiรซnt mogelijk te laten verlopen voor alle betrokken partijen. Gebruikers worden zoals altijd via de mail over de voortgang geรฏnformeerd.

Share this post